Маринована капуста з буряком: дуже простий рецепт
24 лютого 2024 17:00
Приготуйте до свого столу простий рецепт хрусткої маринованої капусти з буряком та морквою. Червоний сік буряків забарвить білокачанну капусту в яскраво-бордовий колір.
Зміст
Наріжте овочі, перекладіть шарами, залийте киплячим маринадом – і вже за добу страву можна подавати на стіл.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 1 кг;
морква – 1 шт.;
буряк – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
перець гострий – 1 стручок.
Маринад:
вода – 0,5 л;
цукор – 75 г;
столовий оцет – 75 мл;
сіль – 1 ст. л. (з гіркою);
лавровий лист – 1 шт.;
запашний перець – 3 шт..
Приготування:
Капусту наріжте на квадратики, качан виріжте.
Моркву наріжте тонкими кільцями, буряки – соломкою.
Викладайте в каструлю шарами капусту, моркву, буряк, доки не закінчаться овочі. Кожен шар посипайте нарізаним пластинками часником. Покладіть гострий перець.
Для маринаду в сотейнику з'єднайте цукор, сіль, перець, лавровий лист, влийте воду та доведіть до кипіння. Зніміть маринад із плити, влийте в нього оцет. Перемішайте.
Залийте овочі маринадом. Зверху накрийте тарілкою та покладіть невеликий вантаж. Залишіть капусту за кімнатної температури.
Поради:
Столовий оцет можна замінити яблучним.