"Лютий триває": Ребрик, Дорофєєва та інші згадують перші дні повномасштабного вторгнення

Переглядів: 255

24 лютого 2024 18:02

Лютий триває: Ребрик, Дорофєєва та інші згадують перші дні повномасштабного вторгнення фото

У суботу, 24 лютого, виповнюється два роки з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зірки вирішили згадати, як переживали перші дні великої війни.

Співачка Надя Дорофєєва написала, що 24.02.22 стало межею для всіх українців, яка поділила життя на "до" та "після". Вона показала два фото: перше зроблене у той страшний день, а інше - нещодавно.

"Між цими фото відстань у 2 роки. На першому – починається моя найстрашніша у житті дорога, дорога у невідоме. А на другому – я відчуваю, що я на своєму шляху і я вдома. І це найцінніше відчуття.. Дякую нашим захисникам і захисницям за те, що у нас є дім. Вічна шана полеглим Героям", - зазначила співачка.

Реперка alyona alyona опублікувала ролик, на якому розповіла про свої перші дні війни. Вона зазначила, що тоді поїхала до батьків у Баришівку, згадала про те, що були закриті всі аптеки, і вони возили ліки для людей з Києва. Також вона поділилася спогадами, як вперше виступала перед захисниками у прифронтовій зоні.

"Так важко усвідомити та повірити в те, що 2 роки тому життя українців змінилося назавжди. Мільйонам довелося покинути свої домівки та почати життя з самого початку. Сотні тисяч стали на захист держави та борються з ворогом, поки ми з вами допомагаємо їм усім, чим можемо", - додала реперка.

Акторка Анна Саліванчук написала, що відчуває себе так, ніби померла о 5.30 24 лютого два роки тому. До допису вона додала відео, на якому танцює у напівтемряві під звуки повітряної тривоги, де показані вирізки з новинних сюжетів у перші дні та своє заплакане обличчя.

"Два роки триває героїчне протистояння української нації російському воєнному вторгненню. Ці роки дали нам приклади неймовірної звірячої люті р***йського загарбника. Вбито тисячі цивільних громадян. Зруйновані цілі міста. Життя мільйонів українців вже ніколи не буде таким, як до війни. Я людина, яка любить свою країну і, звісно, переживаю за свою Батьківщину. Не можу дивитися на всі ці кадри, на весь цей жах, який чинять із моєю країною, з людьми. Це неможливо прийняти", - написала Аня.

Телеведуча Лілія Ребрик показала своє чорно-біле фото та додала, що їй не хочеться говорити.

"2 роки страшного лютого. Кровожерливого. Темного. Холодного. Жорстокого. Стільки невилитого болю в кожному з нас. Стільки втраченого. Стільки зламаного. Стільки сліз… Не хочеться нічого говорити. Згадаємо сьогодні всіх, хто віддав життя: дорослих і навіки маленьких янголят. За всі ці майже 10 років", - підкреслила Ребрик.

Співачка Ольга Цибульська поділилася уривком вірша Тараса Шевченка "Мені однаково, чи буду...".

"Що ви жодного разу не робили від 24.02.2022? Сьогодні вночі не спалося. Спогади ходили по хаті і зазирали в кожен куток серця. Спогади і розуміння, що боротьба продовжується. Лютий триває. Від 24.02.2022 досі сплю вдягнена. Від народження - не однаково мені. Тримайся, моя рідна", - додала співачка.

Нагадаємо, нещодавно режисер Алан Бадоєв розповідав, що побачив з вікна у перший день війни.




Схожі новини: