Для порятунку людей: у Запоріжжі ротарійці передали лікарні автомобіль швидкої допомоги, який приїхав з Німеччини

Переглядів: 197

15 березня 2024 09:00

Для порятунку людей: у Запоріжжі ротарійці передали лікарні автомобіль швидкої допомоги, який приїхав з Німеччини фото

Запоріжжя отримало ще один сучасний автомобіль швидкої допомоги від німецьких партнерів.

Про подарунок повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

«Від початку повномасштабного вторгнення громади Німеччини, як справжні друзі України та Запоріжжя, потужно підтримують наше місто різноманітною допомогою. Це і техніка для комунальних підприємств, і генератори, і «швидкі», й ще ціла низка важливих речей.

Цього разу допомогу Запоріжжю у вигляді карети «швидкої допомоги» надало німецьке місто Бергхайм за сприяння німецького благодійного фонду «Синьо-жовтий хрест». Допомогли з передачею автомобіля наші партнери з ГО «Ротарі клуб «Запоріжжя-Хортиця», які активно співпрацюють з Ротарі Клубом Райн-Ерфт.

Дякуємо німецьким парнерам та ротарійцям за цю «швидку», яка відтепер допомагатиме рятувати життя пацієнтів 9-ї міської лікарні», - зазначив Анатолій Куртєв.

Ключі від автомобіля засновниця та президентка Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця» Олена Сопіна вручила директору 9-ї міської лікарні Кирилу Нерянову.

Це четверта карета швидкої допомоги, яка доставлена у наше місто з німецького Бергхайма завдяки ГО «Ротарі клуб «Запоріжжя-Хортиця». Ще три раніше передані представникам військового госпіталя, Павлівської та Комишуваської громад.

Усі швидкі оснащені ношами, деяким обладнанням (хірургічним, амбулаторним та реанімаційним), яке дозволить робити певні маніпуляції хворому чи постраждалому при його доставці у медзаклад.

- Ротарійська дружна родина дуже велика, нас понад 2 мільйони, - розповідала журналістам після передачі швидких засновниця та президентка Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця» Олена Сопіна. - З початку повномасштабної війни ми співпрацюємо з ротарійцями всього світу. Вони нам дуже допомагають!

Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» - учасник міжнародної гуманітарної організації «Ротарі Інтернешнл». Вони домовились з німецькими партнерами – Ротарі Клубом Райн-Ерфт, муніципалітетом міста Бергхайм та мером Фолькером Міселером, Ліонс клубом Бергхайм-Ерфт та благодійним фондом «Синьо-Жовтий Хрест». Результат співробітництва — чотири автомобіля швидкої допомоги, які будуть доставляти в медзаклади військових і цивільних.

Фото: сайт Запорізької міської ради




Схожі новини: