Мелітопольська ТРО: взнавайте, підтримуйте, приєднуйтеся

Переглядів: 788

21 березня 2024 15:00

Мелітопольська ТРО: взнавайте, підтримуйте, приєднуйтеся фото

Шановні відвідувачі сайту, з гордістю представляємо вам 115-й Мелітопольський батальйон територіальної оборони.

Фото в цій рубриці не буде: в багатьох на окупованих території залишилися рідні. Розповідь про те, як воюють наші земляки, починає офіцер, бойовий псевдонім якого «Охрим».

- Війну я зустрів в Мелітополі й відразу приєднався до місцевої територіальної оборони.

Коли отримували зброю, мені дістався гранатомет, з цього і почав. Ми готові були зустріти ворога у Мелітополі, вже й вогневі позиції намітили. Але прийшов наказ, і ми відступили до Василівкі. Саме тут в нас були перші бойові зіткнення з рашистами.

В той час вони йшли колонами та ми дещо їх «пощипали» - розбита техніка ворога довго стояла на узбіччі. А невдовзі перебазувалися на лінію Оріхів – Гуляй-поле, де затрималися надовго.

Коли ситуація стала більш стабільною і ми дещо розібралися хто є хто, я як офіцер з військовим досвідом очолив роту. Стало ясно, що війна надовго, що ось вона – лінія фронту, треба «закопуватися, і ми почали будувати довготривалі укріплення.

Звісно, відповідати за людей значно складніше, ніж за себе. Особливо в умовах, коли багато хто не проходив спеціальної військової підготовки, прийшов захищати країну на ентузіазмі, а виявилося, що це надовго.

Були в нас бойові дії, були помилки, були втрати – на щастя, більше «трьохсоті». Безпосередньо у літньому контрнаступі участі е приймали, більше підтримували. З власних спостережень: бригадам наступу не вистачало бойового досвіду, усвідомлення того, як серйозно рашисти закріпилися, суцільні мінні поля. Саме тому в них були чималі втрати: і людські, і техніки.

У вересні минулого року нас перекинули на інші позиції: охороняємо кордон з оркостаном на курському напрямку. Тут дещо тихіше, але подекуди в зв’язку з рейдами російського добровільного корпусу було гучно.

Скажу про проблеми.

Постачання у ТРО дещо гірше, ніж у війська, багато чого закуповуємо самі. Будемо вдячні за донати на рахунок https://send.monobank.ua/jar/2Ne3AAXWrj: на потреби Мелітопольського Окремого батальйону Територіальної Оборони.

І ще. Ми віримо у Перемогу, але для неї потрібні спільні зусилля. І додаткова мобілізація, бо війна – це справа усіх чоловіків. Вже тут в нас забрали до інших підрозділів частину хлопців, то ж відчуваємо некомплект. Війна зараз дуже технологічна. Окрім бійців переднього краю нам не менш потрібні, наприклад, оператори дронів, фахівці у сфері телекомунікації, програмісти, люди з радіотехнічними навичками або освітою.

Приєднуйтеся до нас, телефон мобілізаційного відділу 098-119-26-73.

 




Схожі новини: