Росія здійснила нову ракетну атаку на Україну – третю за чотири дні: що відомо

Переглядів: 190

24 березня 2024 09:40

Росія здійснила нову ракетну атаку на Україну – третю за чотири дні: що відомо фото

Вранці в неділю, 24 березня, Росія здійснила нову масовану ракетну атаку на Україну – третю за останні чотири дні.

За даними командування Повітряних сил Збройних Сил України, для завдання удару росіяни підняли в повітря 14 стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС. Паралельно війська противника запустили дрони-камікадзе.

Близько четвертої ранку російські крилаті ракети увійшли в повітряний простір України, а вже о 5:00 пролунали вибухи в Києві. Мер столиці Віталій Кличко пізніше повідомив, що в Деснянському районі (північно-східна частина міста) уламки ракети впали в лісосмузі.

Уламки також впали у Шевченківському районі на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Пошкоджено фасад однієї з багатоповерхівок.

Київська міська військова адміністрація уточнила, що жертв чи поранених, а також руйнувань у столиці немає.

Вона розказала, що пуски ракет здійснювалися з району Енгельса в Саратовській області. На Київ ракети заходили групами, з північного напрямку. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно десяток ворожих ракет.

Частина ракет полетіла на захід України, вибухи чули у Львівській області, зокрема в самому Львові та Стрию.

Мер Львова Андрій Садовий розказав, що на область летіло близько 20 ракет і сім "шахедів", їхніми цілями були об'єкти критичної інфраструктури. У самому Львові обійшлося без прильотів.

За словами голови області Максима Козицького, на одному з об'єктів критичної інфраструктури внаслідок атаки виникла пожежа. Без жертв і поранених.

Близько шостої ранку по Україні почалися відбої повітряної тривоги – атака закінчилась.

ОНОВЛЕНО о 7:35. Є також пошкодження в Дніпропетровській області, яку росіяни атакували "шахедами", повідомив голова області Сергій Лисак.

Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. В місті відключилися кілька котелень, внаслідок чого без тепла залишились шість лікарень, понад 150 навчальних закладів і 76 000 мешканців у 3000 будинках.

Інший безпілотник пошкодив енергетичний об'єкт в районі Нікополя. У місті тимчасово залишились без світла понад 3000 абонентів, у районі – 6400.




Схожі новини: