Чому фанати вже 20 років сваряться через двері з "Титаніка"

Переглядів: 196

28 березня 2024 22:30

Чому фанати вже 20 років сваряться через двері з Титаніка  фото

Деревʼяну панель, яка врятувала життя Роуз у фільмі "Титанік", продали на аукціоні за пів мільйона фунтів стерлінгів (понад 700 тис. дол.).

З моменту виходу фільму у 1997 році його шанувальникам не давало спокою питання, чи була дошка достатньо великою, щоб вмістити й Джека - кохання Роуз, врятувавши його від смерті.

В описі лота на аукціоні зазначено, що реквізит фільму "спричинив чимало дебатів у шанувальників".

Двері продали під час аукціону реквізиту та костюмів, які належать мережі ресторанів і курортів Planet Hollywood.

У фільмі, який свого часу побив рекорд касових зборів, вигаданий персонаж Леонардо Ді Капріо, Джек, переконує Роуз, яку зіграла Кейт Вінслет, що частина дверної рами зможе врятувати тільки її. Згодом він гине у крижаній воді Атлантики, у сцені, що розбиває серця глядачам.

В епізоді "Руйнівників міфів" на Discovery режисер "Титаніка" Джеймс Кемерон розповів у 2012 році, що отримує десятки електронних листів щодня. У них Роуз називають "егоїсткою", а Джека - "ідіотом".

Кемерону довелося поставити крапку у цих дебатах, відповівши фанатам, що Джек повинен був померти за сценарієм.

"Можливо, ми облажалися, і дошка дійсно мала бути поменше, але чувак мусив піти на дно", - сказав він.

За словами працівників аукціону Heritage Auctions, деревʼяну панель, яку часто приймають за двері, зробили на основі справжнього уламка з "Титаніка", виявленого після трагедії 1912 року.

А щодо дискусії про те, чи могла вона вмістити обох, в описі лота зазначено - "довжина панелі становить приблизно 2,4 м, а ширина - 1 м".

Автор фото, Heritage Auctions

Підпис до фото,

Вишукані деталі на деревʼяній панелі зробили за зразком справжнього уламка з "Титаніка"

На аукціоні також виставили й реквізити з інших фільмів, як-от батіг зі стрічки "Індіана Джонс і Храм Долі", який продали за 525 000 доларів.

Костюм Людини-павука, який носив Тобі Магуайр, продали за 125 000 доларів і за таку ж ціну - сокиру, якою Джек Ніколсон у фільмі "Сяйво" зламав двері ванної кімнати з криком "Ось і Джонні!"

Аукціон завершився у неділю ввечері, зібравши 15,68 мільйона доларів і ставши одним із найуспішніших продажів реквізиту та костюмів, повідомляє Heritage Auctions.

"За лоти було стільки баталій, що ми вже втратили їм рахунок", - сказав Джозеф Маддалена з Heritage.




Схожі новини: