Рецепт запеченої картоплі з пармезаном
31 березня 2024 20:40
Час приготування 1 год. 10 хв.
Харчова цінність на 100 г 206 ккал
Її можете подати як для домашньої вечері як гарнір, так і на святковий стіл. Страва стане чудовою альтернативою смаженій картоплі або картоплі фрі. Апетитну, ситну та хрумку картоплю подавайте до улюбленого соусу або до свіжого салату.
Інгредієнти
- картопля 500 г
- сир пармезан 100 г
- вершкове масло 20 г
- оливкова олія 1 ст. л.
- паприка солодка 1 ч. л.
- часниковий порошок 0,5 ч. л.
- прованські трави 1 ч. л.
- перець чорний мелений
- сіль
Картоплю вимийте. Розріжте на половинки і надріжте сіточкою.
Сир натріть на дрібній тертці.
Розтопіть вершкове масло, змішайте з оливковою олією. Додайте паприку, перець, прованські трави, часник та сіль. Перемішайте. Змастіть картоплю та посипте сиром. Викладіть на деко.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 50 хвилин.
Поради:
Сир можна замінити будь-яким твердим.
Посипте готову страву улюбленою зеленню