Позбавили мандата: колишній голова Запорізької ОДА переїхав у Республіку Болгарію

Переглядів: 227

2 квітня 2024 15:20

Позбавили мандата: колишній голова Запорізької ОДА переїхав у Республіку Болгарію фото

28 березня Запорізька обласна ТВК прийняла рішення про дострокове припинення повноважень депутата Запорізької обласної ради від обласної організації Політичної партії «Слуга народу» Віталія Боговіна.

У рішенні зазначається, що 11 березня до обласної територіальної виборчої комісії надійшла заява депутата Запорізької обласної ради 8 скликання Віталія Вікторовича Боговіна про дострокове припинення депутатських повноважень та документи, які підтверджують факт його виїзду за межі України для постійного проживання у Республіці Болгарія.

Запорізька обласна ТВК прийняла рішення про визнання обраним депутатом Запорізької обласної ради наступного за черговістю кандидата у депутати від політичної партії «Слуга народу».

«Визнати обраним депутатом Запорізької обласної ради наступного за черговістю кандидата у депутати в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком від Запорізької обласної організації Політичної партії «Слуга народу» на чергових виборах депутатів Запорізької обласної ради 25 жовтня 2020 року Вовка Ярослава Геннадійовича, 23 червня 1993 року народження», - зазначено у постанові № 226, яка надійшла до обласної ради.

З сайту Запорізької обласної ради вже прибрали інформацію про ексдепутата Віталія Боговіна.

Нагадаємо, агромагнат Віталій Боговін встановив антирекорд по перебуванню на посаді голови Запорізької ОДА: очільником облдержадміністрації Віталій Вікторович пропрацював з 11 червня до 18 грудня 2020 року.

Тиждень, з 15 до 23 грудня, він був головою Запорізької обласної ради. На цю посаду був обраний у недемократичний спосіб — у голосуванні брала участь лише частина  депутатів. Решту в малий зал ОДА не допускали невідомі, які назвалися ветеранами війни на Донбасі.

Після того, як Віталій Боговін подав у відставку, у облраді відбулися вибори, за результатом яких головою Запорізької обласної ради була обрана Олена Жук, яка знаходиться на цій посаді і зараз.

Багато хто з депутатського корпусу тоді вважав, що Віталій Боговін через усю цю брудну історію мав би добровільно припинити свої депутатські повноваження. Але Віталій Володимирович був іншої думки — з крісла голови облради він спокійно пересів у крісло депутата у першому ряду. До речі, помічений був не на усіх пленарних засіданнях. Тепер вже його взагалі не побачать у залі обласної ради.

Очевидно, на даний момент скінчилася  його політична кар’єра, у якій він особливих висот, як на мене,  не досягнув. Хотів стати нардепом, балотувався у Бердянську, але програв офіційному мільйонеру Олександру Пономарьову, якого вважали "господарем міста".

Головою ОДА пропрацював усього нічого, на цій посаді нічим не запам’ятався, в обласній раді запам’ятався хіба що проведенням незаконних виборів голови облради, під час яких депутатів змушували голосувати за Боговіна.

Більш успішною була його кар’єра агромагната. Так, у 2016 році Віталій Боговін об'єднав усі свої активи — 18 юридичних осіб, на яких працювало 1800 осіб, у групу компаній BKW Group. Загальна площа оброблюваних земельних наділів складала близько 38 тис. га. А площа зерносховищ групи компаній - 112 тис. 914 м².

Станом на 2020 рік мав багато нерухомості — квартири у Запоріжжі, Києві, Пологах, недобудоване житло у Ялті, будинок у елітному селищі Сонячне Запорізького району. Ще один будинок Віталій Боговін мав у Греції. Але постійним місцем проживання обрав Болгарію.

Нагадаємо, за аналогічних обставин - у зв'язку з переїздом на постійне місце проживання за кордон - депутатських повноважень достроково позбавлені Віктор Щербина і Сергій Кальцев.




Схожі новини: