Весняні салати: вітамінні рецепти з перших овочів

Переглядів: 378

11 квітня 2024 16:45

Весняні салати: вітамінні рецепти з перших овочів фото

Весна - пора перших овочів і свіжої зелені. Після довгої зими хочеться отримати заряд вітамінів і оздоровитися

Добре, якщо свіжі овочі доступні з дачі або городу. Однак продукти з магазину також підійдуть. Весняні салати готують зі свіжих овочів і м'яса, горіхів, сиру або фруктів. Щоб рецепт був легким для шлунка, майонез замінюють нежирною сметаною або йогуртом.

Салат з редискою, огірком і яйцем

Редис - 6 шт.

Огірки - 1 шт.

Яйця - 2 шт.

Кріп - 4 гілочки.

Знежирений кефір або сметана - 4 ст. л.

Лимонний сік - 1 ч. л.

Сіль за смаком.

Яйця відварити круто. Овочі та зелень промити. Огірки і яйця нарізати кубиками, редис - кільцями. Кріп дрібно нашаткувати. Перемішати всі інгредієнти салату і посолити салат за смаком. Заправити салат сметаною і лимонним соком. Залишити настоюватися 30 хвилин.

Салат з мангольдом і курячою грудкою

Мангольд листовий - 400 г.

Куряча грудка - 200 г.

Оливкова олія - 50 мл.

Часник - 2 зубч.

Волоський горіх - 80 г.

Лимонний сік - 1 ч. л.

Листя мангольда ошпарити окропом і дати стекти рідини. Крупно порвати руками. Курячу грудку нарізати невеликим кубиком і обсмажити до золотистої скоринки. Волоський горіх поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини. Змішати курку з листям салату, додати подрібнений горіх. Заправити салат сумішшю оливкової олії, товченого часнику, лимонного соку і щіпки солі.

Салат зі шпинатом і фетою

Листя шпинату - 250 г.

Солодкий червоний перець - 1 шт.

Огірок - 1 шт.

Фета - 150 р.

Оливкова олія - 40 мл.

Сушений базилік - щіпка.

Винний або бальзамічний оцет - 1 ч. л.

Овочі вимити і обсушити. Фету нарізати однаковими кубиками. Огірок нарізати кружечками, перець - невеликими шматочками. Велике листя шпинату розрізати навпіл, невелике залишити цілим. Змішати в мисці огірки, шпинат і перець, заправити оливковою олією, оцтом і сушеним базиліком. Фету додати наостанок.

Салат з селерою, яблуком і куркою

Куряче філе - 140 г.

Стебло селери - 100 г.

Яблука - 140 г.

Горіхи волоські - 30 г.

Йогурт натуральний - 80 г.

Сіль за смаком.

Курку відварити до готовності. Яблука очистити від шкірки і насіння. Горіхи обсмажити на сухій сковороді або в мікрохвильовці. Стебло селери вимити і нарізати кубиком. Волоські горіхи подрібнити. Яблука і курку нарізати так само, як і селеру. Скласти інгредієнти в миску і заправити грецьким йогуртом і сіллю, перемішати. Залишити салат на 30 хвилин в холодильнику.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: