В Індонезії почалося велике виверження вулкана. Через це є загроза цунамі

Переглядів: 166

18 квітня 2024 20:30

В Індонезії почалося велике виверження вулкана. Через це є загроза цунамі фото

В Індонезії розпочалося велике виверження вулкана Руанг, який розташований у провінції Північний Сулавесі.

725-метровий вулкан викидає в небо попіл і дим на висоту понад 2 км. Про це повідомляє Aljazeera.

Перше виверження вулкана розпочалося 16 квітня, о 21:45. Після чотирьох інших вивержень, 17 квітня, вулканологічне агентство Індонезії підвищило рівень тривоги до найвищого показника. Вони також розширили зону відчуження навколо кратера з чотирьох кілометрів до шести.

Понад 800 осіб спочатку були евакуйовані з Руанга на сусідній острів Тагуланданг, який розташований більш ніж за 100 км на північ від столиці провінції Манадо.

Фото: Aljazeera

Але вранці 18 квітня агентство заявило, що внаслідок розширення зони відчуження потрібно буде евакуювати більше людей і їх доправлять до Манадо.

"Щонайменше 11 615 жителів, які перебувають у зоні ризику, повинні евакуюватися в безпечне місце", — повідомив Абдул Мухарі, керівник Центру даних, комунікацій та інформації агентства з питань стихійних лих.

Фото: Aljazeera

Фахівці також стурбовані тим, що частина вулкана може впасти в море і викликати цунамі, як це сталося під час попереднього виверження в 1871 році.

Після виверження Руанга влада міста оголосила про закриття міжнародного аеропорту в Манадо "через поширення вулканічного попелу, що може загрожувати безпеці польотів". Аеропорт має сполучення з такими країнами, як Китай, Сінгапур і Південна Корея.

Агентство вулканології повідомило, що активність вулкана зросла після двох землетрусів за останні тижні.




Схожі новини: