Німеччина готова віддати Україні обладнання з закритих ТЕС

Переглядів: 175

21 квітня 2024 13:35

Німеччина готова віддати Україні обладнання з закритих ТЕС фото

Роберт Габек запропонував Україні обладнання з закритих ТЕС для ремонту станцій, які розбомбила Росія

Німеччина запропонувала Україні віддати обладнання з закритих електростанцій, розказав в ефірі єдиного телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко.

Раніше схожу ідею запропонувала Литва, але у неї тільки одна закрита ТЕС, тоді як у Німеччини їх набагато більше.

"Це не тільки Литва. Щойно був Роберт Габек, віцеканцлер Німеччини, він запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об'єкти, які можна використати", – розказав Галущенко.

Міністр додав, що Україна буде рада такому варіантові, бо нове обладнання на цю зиму вже не замовити.

"Обладнання може бути використане, навіть якщо потрібен якийсь ремонт, – ми його зробимо, щоб воно відпрацювало зиму", – сказав Галущенко.

Міністр визнав, що ситуація в енергетиці складна і на деяких зруйнованих об'єктах ще навіть не розібрали завали, щоб верифікувати пошкодження обладнання. Але він запевнив: енергетики роблять все можливе, щоб катастрофічні сценарії не реалізувалися.

"Зараз багато з'явилося експертів, які все знають [і кажуть, що] завтра буде блекаут і тотальна катастрофа. Це все брехня, тотального блекауту в Україні не буде", – сказав він.

"Все залежить від обсягу ударів. На жаль, немає жодних сумнівів у тому, що вони триватимуть. Лівобережна частина України більш вразлива", – додав він.




Схожі новини: