Походи на Хортицю: у Запоріжжі відкрили деякі місця для прогулянок островом

Переглядів: 180

21 квітня 2024 15:30

Походи на Хортицю:  у Запоріжжі відкрили деякі місця для прогулянок островом фото

Відповідні зміни у розпорядження внесла Запорізька обласна військова адміністрація

З 10 квітня запоріжці та гості міста можуть гуляти на островах Байда, Дубовий та Розтьобін, скелях Три Стоги та Два брати, також відкритою під час воєнного стану стала територія садів та ріллі колишнього Державного сільськогосподарського підприємства «Хортиця».

Відкриті для прогулянок і лісові насадження, прилеглі до туристичних об’єктів Національного заповідника «Хортиця» в північно-східній частини о. Хортиця.

На решті території загальногеологічного заказника загальнодержавного значення «Дніпровські пороги» (о. Хортиця) насолоджуватися природою, як і раніше, заборонено.

Не можна також:

  • розміщувати на Хортиці пункти з оренди велотранспорту,
  • організовувати табори відпочинку і перебування людей у лісових насадженнях (крім лісових насаджень, прилеглих до туристичних об’єктів Національного заповідника «Хортиця» в північно-східній частини о. Хортиця),
  • розводити вогнища, встановлювати намети;
  • пересуватися територією заказника будь-яким видом транспорту (авто-,мото-, вело-), поза межами доріг з асфальтним покриттям (за винятком транспортних засобів спеціально уповноважених органів державної влади, Національної поліції України, Збройних сил України, Державної служби з надзвичайних ситуації України, Національного заповідника «Хортиця»).

Рішення про заборону відвідування Хортиці Рада оборони Запорізької області прийняла 9 квітня 2022 року.

 

 




Схожі новини: