У Запорізькій області депутат привласнив понад 600 тисяч гривень і пішов на співпрацю з окупантами

Переглядів: 186

23 квітня 2024 12:55

У Запорізькій області депутат привласнив понад 600 тисяч гривень і пішов на співпрацю з окупантами фото

Депутат Приазовської селищної ради підтримав самопроголошену владу рф у своєму тимчасово окупованому районі. Також зрадник привласнив 630 000 гривень, виділених на теплопостачання місцевої лікарні

На момент захоплення окупаційними військами Мелітопольського району 50-річний депутат Приазовської селищної ради обіймав посаду директора приватного підприємства, що надавало послуги з теплопостачання центральній районній лікарні. Посадовець з метою заволодіння бюджетними коштами, як підрядник, склав і підписав акт приймання-передачі робіт, які насправді не були виконані. Для отримання від держави понад 630 000 гривень зловмисник передав оформлені документи електронним зв’язком головній бухгалтерці, яка внесла необхідні відомості до електронної системи Державної казначейської служби. У подальшому грошима, що надійшли на рахунок підприємства, фігурант розпорядився на власний розсуд. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області.

Крім того, чоловік виявив активну позицію щодо підтримки самопроголошених органів влади та збройної агресії рф. Спочатку, як директор приватного підприємства, а в подальшому, як депутат партії «единая россия», він організовував заходи політичного характеру, спрямовані на визнання правомірності діяльності ворожої адміністрації та збройних формувань на ТОТ Запорізької області. Залучивши осіб різного віку, в тому числі неповнолітніх, зрадник здійснював «доброчинну» діяльність, аби викликати прихильність населення до окупаційної влади. Такі «вистави» висвітлювались у пропагандиських телеграм-каналах росії.

10 квітня 2024 року слідчі Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області за погодженням Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність), ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачає позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

 

 




Схожі новини: