Мелітополь, Бердянськ та ATACSM

Переглядів: 170

25 квітня 2024 14:45

Мелітополь, Бердянськ та ATACSM фото

Чого чекати окупантам від нової зброї?

Після заяви про передачу Україні ракет підвищеної дальності, аналітики виказали свої версії того, як ЗСУ можуть використати цю зброю. І майже кожен з них згадав про найбільші міста окупованого регіону Запорізької області.

Восени минулого року ATACSM вже були у Бердянську. Тоді вони відпрацювали надовго позбавили наше місто від ворожих гвинтокрилів, які розташовувались на бердянському аеродромі.

У березні Україна таємно отримала від США понад 100 ракет ATACMS з дальністю 300 км і велику кількість касетних боєприпасів, – повідомляє New York Times. За даними ISW нещодавнє масштабне знищення ППО ворога у тимчасово окупованому Криму, також було зроблено завдяки цим ракетам.

Окрім цього аналітики ISW припускають, що ці ракети також могли використати при знищенні військового розташування ворога між Бердянськом та Маріуполем, яке було днями. В ISW зазначили, що на геолокаційних кадрах, опублікованих 23 квітня, видно, як українські війська завдають ударів по кількох радарах російської системи ППО С-300 на південний захід від окупованої Волновахи і на північний схід від Бердянська.

Однією з головних цілей у Бердянську залишається порт, який окупанти знов почали активно використовувати у своїй військовій логістиці. Окрім цього, вже давно ні для кого не є секретом розташування ворожого ППО на узбережжі Азовського моря, а також військові склади та бази ворога розташовані у селах Мелітопольського та Бердянського районів.

Водночас військові експерти схильні до того, що головними цілями ракет стануть військові аеродроми у тимчасово окупованому Криму.




Схожі новини: