Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом
19 травня 2024 10:29
Полуниці на ринках стає все більше. І це той самий час, коли час готувати з нею дуже смачну випічку.
У вас теж є непереборна тяга до полуниці? Тому ми пропонуємо цей чудовий пиріг із полуничним кремом, або, як його називають, курдом. Аромат і солодкий смак свіжих фруктів посилюються, надаючи цьому полуничному пирогу м'якого і ніжного смаку. Останнім штрихом, який зробить полуничний пиріг по-справжньому чарівним, стане вишукана прикраса білим шоколадом, яка створить веселий контраст із яскраво-червоним кольором полуниці. Цей десерт, що ідеально підходить для чаювання з друзями або солодкого перекусу, підкорить своїм чарівним смаком усіх. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.
Інгредієнти розраховані на форму діаметром 22 см.
Пиріг із полуничним кремом
Інгредієнти:
- Для пісочного тіста:
- борошно — 200 г;
- вершкове масло — 100 г;
- одне яйце;
- цукор — 120 г.
- Для полуничного курду:
- полуниця — 500 г;
- цукрова пудра — 120 г;
- крохмаль кукурудзяний — 25 г;
- вершкове масло — 80 г;
- два яйця;
- вода кімнатної температури — 40 г;
- цедра одного лимона.
- Для прикраси
- білий шоколад — 20 г;
- полуниця — 250 г.
Приготування сирного пирога з полуницею спочатку почнемо з пісочного тіста. Візьміть планетарний міксер, покладіть охолоджене вершкове масло з цукром. Перемішайте інгредієнти. Потім також додаємо борошно та яйце.
Продовжуйте перемішувати. Коли тісто стане гладким і добре перемішаним, перекладіть його на кондитерську дошку і сформуйте буханку. Накрийте тісто прозорою харчовою плівкою і помістіть його в холодильник мінімум на 30 хвилин. Тим часом приступаємо до підготовки полуниці. Промийте полуницю проточною водою, видаліть зелену плодоніжку і наріжте 250 г полуниці скибочками завтовшки приблизно 3-4 мм. Залиште їх у невеликій мисці, оскільки вони знадобляться вам для остаточної прикраси.
Потім довільно наріжте решту 500 грамів і помістіть їх у невелику каструлю, поставлену на водяну баню в іншу каструлю більшого розміру. Додайте цукрову пудру і воду кімнатної температури.
Використовуючи лопаточку, добре перемішайте інгредієнти, переконайтеся, що вони однорідні і варіть полуницю 5 хвилин. Потім візьміть неочищений лимон і натріть цедру. Тепер додайте цедру лимона в полуничний курд і залиште варитися ще на 20 хвилин.
На цьому етапі візьміть полуницю і протріть через дрібне сито. Полуничне пюре перекладіть на водяну баню і додайте вершкове масло.
Тепер додаємо ще й яйця. Продовжуйте добре перемішувати інгредієнти лопаткою, щоб вийшла однорідна суміш без грудок. Висипте кукурудзяний крохмаль в окрему миску та розчиніть його в невеликій кількості води кімнатної температури. Перемішуємо і виливаємо в полуничний курд, поставлений на водяну баню. Добре перемішайте інгредієнти ручним вінчиком.
Продовжуйте готувати на водяній бані ще 5 хвилин. Потім перекладіть курд у невелику миску і дайте йому охолонути приблизно 20 хвилин за кімнатної температури. Потім поверніться до приготування тіста. Розкачайте тісто, яке ви залишили відпочивати в холодильнику, на кондитерській дошці. Злегка посипте дошку борошном, щоб тісто не прилипло, потім розкачайте його до товщини приблизно 0,5 см.
Тепер змастіть олією форму для торта діаметром 22 см і за допомогою качалки підніміть розкачане пісочне тісто і викладіть його на форму для торта, намагаючись, щоб воно добре приклеїлося до країв, злегка натискаючи пальцями. Потім обріжте зайве.
Проткніть дно пирога зубцями виделки та випікайте тарт у попередньо розігрітій статичній духовці за температури 185°C протягом 20 хвилин. Потім злегка зменшіть вогонь і знову випікайте ще 10 хвилин. Основа пісочного тіста для сирного пирога з полуницею готова.
Коли курд охолоне, виливаємо його в тарт. Помістіть пиріг із курдом у холодильник мінімум на 30 хвилин. Зрештою курд має застигнути. Тож можливо його доведеться протримати в холодильнику до двох годин. Щойно курд застигне — розкладіть розрізану і нарізану полуницю у формі сонячних променів.
Для завершення прикраси розтопіть білий шоколад і полийте ним торт зверху.