Запорізьки медики врятували життя трьом мешканцям

Переглядів: 185

26 червня 2024 15:32

Запорізьки медики врятували життя трьом мешканцям  фото
Трансплантація нирок

 


 Запорізькі лікарі за один день провели три операції з пересадки нирок. Про успішну трансплантацію повідомила прес-служба обласної клінічної лікарні, 

 Як зазначили у медичному закладі, дві трансплантації були можливі завдяки посмертному донору, а одна – від сімейного донора. Посмертним донором стала мешканка Запоріжжя, у якої була зафіксована смерть мозку. Її родичі дали згоду на пересадку органів.

 Таким чином нові нирки отримали пацієнт із Запоріжжя та мешканка Дніпропетровської області. Крім того, лікарі провели сімейну трансплантацію: чоловік погодився віддати нирку своїй дружині.

 Варто зазначити, що трансплантація нирок є унікальною операцією, оскільки не тільки зберігає життя пацієнта, але й покращує його якість. Після успішної пересадки нирки виконують всі функції здорового органу.

Трансплантація нирок є основним методом лікування тяжких захворювань нирок, таких як хронічна ниркова недостатність або вроджені аномалії. Операція вимагає високого рівня хірургічної майстерності та точності при відновленні кровопостачання і сечовивідних шляхів.

 




Схожі новини: