Бурштинська ТЕС зруйнована, відновленню не підлягає, – Івано-Франківська ОВА

Переглядів: 167

28 червня 2024 16:08

Бурштинська ТЕС зруйнована, відновленню не підлягає, – Івано-Франківська ОВА фото

Бурштинська теплоелектростанція (ТЕС) зазнавала неодноразових атак російського агресора, внаслідок чого не підлягає відновленню. Про це повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук в ефірі радіо "Західний полюс" у п'ятницю, 28 червня.

"Понад 12 атак було спрямовано на наш енергетичний об'єкт і відповідно також всі служби кожний раз спрацьовували. Але вже певний період часу ми розуміємо, що відновленню не підлягає Бурштинська ТЕС. Вона надзвичайно сильно зруйнована", - сказала Онищук.

За її словами, міська влада звернулася до уряду, і наразі є погодження про виділення місту шести котелень. Ці котельні зможуть забезпечити соціальні об'єкти та населення, і саме завдяки цим котельням Бурштинська територіальна громада повинна пройти опалювальний сезон, зазначила голова ОВА. Крім цього, є звернення до міжнародних партнерів з проханнями про передачу генераторів, наголосила Онищук.

Як повідомляли Українські Новини, 22 березня зазнали руйнування всі енергоблоки на Бурштинській теплоелектростанції (Івано-Франківська область) та Ладижинській теплоелектростанції (Вінницька область) внаслідок масованої ворожої атаки.




Схожі новини: