Український військові знищили російську систему ППО С-500,

Переглядів: 172

28 червня 2024 16:35

Український військові знищили російську систему ППО С-500, фото
Український військові знищили російську систему ППО С-500,

Український військові знищили російську систему ППО С-500, яка коштує $600 млн

 Українські військові здійснили успішну операцію, під час якої було знищено російський зенітний ракетний комплекс С-500, розроблений концерном "Алмаз-Антей". Цю інформацію 28 червня підтвердив артилерійський дивізіон "Тіваз". Удар було завдано ракетою ATACMS, і за коментарями відомо, що знищення ЗРК відбулося десь на території Донбасу.

  С-500 представляє собою нове покоління зенітних ракетних систем, яке застосовує принцип роздільного вирішення завдань знищення балістичних та аеродинамічних цілей. Основне призначення цієї системи полягає в боротьбі з бойовим оснащенням балістичних ракет середньої дальності, а також самостійному перехопленні ракет з дальністю пуску до 3 500 км. Вартість такого ракетного комплексу становить близько 600 млн доларів.

  Раніше повідомлялося, що на Запорізькому напрямку Спеціальними силами операції об'єднаних сил вдалося перехопити розмову росіянина по радіостанції, під час якої він скаржився на "зграї гусей-лебедів" та інші можливі загрози. У результаті українські оборонці успішно атакували ворожу базу РФ за допомогою дронів.




Схожі новини: