В тимчасово окупованому Бердянську, окурпційна , влада створює інтернати для українських дітей

Переглядів: 145

30 червня 2024 16:46

 В тимчасово окупованому Бердянську,  окурпційна , влада створює інтернати для  українських дітей  фото

 Самопроголошений губернатор Запорізької області Євген Балицький видав наказ про створення «державної бюджетної установи "Обласний дитячий будинок-інтернат (змішаного типу)"» у тимчасово окупованому Бердянську.

 У документі вказано, що цей заклад буде цілодобово приймати та утримувати дітей-сиріт, дітей, які залишилися без піклування батьків, а також дітей, тимчасово влаштованих до закладу на вимогу законних представників.

 Згідно з документом, в інтернаті будуть не тільки займатися освітою та розвитком дітей, але й духовно-моральним, патріотичним та трудовим вихованням.

 Однією з функцій закладу є підготовка дітей до усиновлення та передачі під опіку.

 Цим наказом гауляйтер Балицький фактично створює можливість для примусового вивезення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на територію РФ, зазначає Вікторія Галіціна, очільниця Бердянської міської військової адміністрації.

 «У майбутньому ці діти можуть бути незаконно усиновлені росіянами, а кремлівські куратори будуть контролювати процес "перевиховання". Фактично, мова йде про насильницьке переміщення дітей з метою знищення їхньої національної ідентичності, що підпадає під визначення геноциду та є грубим порушенням міжнародного права та Конвенції ООН про права дитини», – підкреслила посадовиця.

 




Схожі новини: