Переважна більшість європейців переконані, що російсько-українська війна завершиться мирними переговорами.

Переглядів: 166

3 липня 2024 13:09

Переважна більшість європейців переконані, що російсько-українська війна завершиться мирними переговорами. фото


 У деяких країнах більше половини опитаних вважають, що партнери повинні підштовхувати Україну до переговорів. 

  В 14 країнах, де проводилось опитування, більшість європейців не вірять у перемогу України. Виняток складає лише Україна та Естонія, де переважає віра в перемогу України.

 В інших країнах більшість респондентів очікують завершення війни через мирні домовленості. Навіть при збільшенні військової допомоги з боку західних партнерів віра у перемогу України зростає лише на 12 процентних пунктів, але в 11 з 15 країн мирне врегулювання все одно вважається найімовірнішим сценарієм. Соціологи зазначають, що результати сильно варіюються в залежності від країни та політичних поглядів респондентів.

 До групи країн, що підтримують якнайшвидше досягнення миру, входять Болгарія, Греція та Італія. Естонія, Швеція, Польща, Британія і Португалія підтримують справедливий для України мир. В шести інших країнах думки розділилися майже порівну. Значних змін у результатах опитування між січнем і травнем 2024 року не спостерігається. 

 Розкол думок найбільш помітний щодо питання про політику Європи у російсько-українській війні, де вибір полягає між підтримкою України для деокупації її територій та підштовхуванням до угоди з Росією.

 




Схожі новини: