Затримано мешканця Запоріжжя який зливав інформацію про ремонтні бази військової техніки

Переглядів: 167

4 липня 2024 18:39

Затримано мешканця Запоріжжя який зливав інформацію про ремонтні  бази  військової техніки фото
Затримано мешканця Запоріжжя який зливав інформацію про ремонтні бази військової техніки


 Мешканця Запоріжжя засудили до 8 років ув'язнення за передачу ворогу даних про ремонтні бази військової техніки та спробу отримати доступ до серверів обласної держадміністрації.

 Працівник одного з місцевих підприємств у вересні 2023 року самостійно вийшов на зв'язок із представниками РФ і був завербований ФСБ. За завданням куратора він збирав і передавав інформацію про переміщення військової техніки та особового складу.

 Він також повідомляв загарбникам про розташування ремонтних баз військової техніки, пошкодженої під час наступальних дій на Запорізькому напрямку. Працюючи на одному з запорізьких підприємств, де здійснювався ремонт та обслуговування військової техніки, він мав доступ до всіх приміщень підприємства, повідомили в СБУ.

 Під час роботи він таємно знімав виробничі потужності на телефон, вказував геолокацію і відправляв куратору. Агресори використовували цю інформацію для нанесення ракетних ударів по місту.

 Надалі він отримав завдання від спецслужб РФ влаштуватися до органів місцевої влади для передачі детальної інформації про оперативну обстановку в регіоні. У жовтні 2023 року він перейшов на роботу до Запорізької обласної державної адміністрації на посаду головного спеціаліста одного з відділів, відповідального за кібербезпеку. Маючи доступ до серверів, зрадник намагався отримати інформацію про розташування особового складу та техніки наших захисників на території області.

 




Схожі новини: