Польща повідомила про скорочення програми підтримки українських біженців

Переглядів: 558

8 липня 2024 18:39

Польща повідомила про скорочення програми підтримки українських біженців  фото
Польща повідомила про скорочення програми підтримки українських біженців

 У липні 2024 року польський уряд оголосив про скасування програми підтримки, яка передбачала виплату 40 злотих на добу за розміщення біженців з України, повідомляє Ukrainian in Poland.     
Рішення про скасування програми було обґрунтоване необхідністю оптимізації бюджету та зменшення навантаження на державні фінанси. Представники української діаспори та численні громадські організації висловили занепокоєння щодо можливого погіршення умов життя біженців через скасування виплат.

 Скасування програми може також вплинути на рівень солідарності серед польського суспільства. Зниження державної підтримки може демотивувати деякі польські сім’ї продовжувати надавати допомогу українцям.

 Згідно зі звітом, оприлюдненим у вересні 2022 року, лише 3% мешканців Польщі приймали біженців у своїх домівках, переважно жінок і дітей. Близько 525 000 українських біженців скористалися програмою, найбільше у Варшаві (119 500), Вроцлаві (106 900) та Гданську (59 800).

 Для пошуку безкоштовного житла в Польщі українським біженцям рекомендується перевіряти оголошення на офіційних урядових ресурсах. Польський уряд створив кілька порталів, де можна знайти інформацію про доступне житло та інші види підтримки, зокрема ресурс Pomagam Ukrainie.

 Благодійні організації та фонди активно допомагають українцям, надаючи підтримку в пошуку безкоштовного житла. У Польщі продовжують працювати центри прийому та пункти допомоги українцям, де забезпечують житлом та іншими необхідними ресурсами. Інформацію про безкоштовне житло для українців можна також знайти у соціальних мережах та онлайн-спільнотах.

Релігійні громади Польщі активно допомагають біженцям, пропонуючи житло та іншу підтримку. Звернення до місцевих органів влади або центрів соціального захисту може бути корисним для отримання інформації про доступне безкоштовне або соціальне житло. Муніципальні адміністрації часто мають спеціальні програми підтримки для біженців і можуть надати необхідну допомогу.

 




Схожі новини: