Росіяни запустили черговий фейк про Запорізьку АЭС

Переглядів: 380

15 липня 2024 22:14

Росіяни запустили черговий фейк про Запорізьку АЭС фото
Черговий фейк про Запорізьку АЭС

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували черговий фейк російської пропаганди про те, що "Росія в ООН надала докази, що ЗАЕС у квітні атакували українським дроном".

Брехня: на засіданні Генасамблеї ООН перший заступник постпреду Росії Дмитро Полянський показав уламки безпілотника, яким Україна у квітні атакувала Запорізьку АЕС. Про це пише пропагандистське псевдоЗМІ Кремля», – повідомили у Центрі.

Насправді, Росія цинічно використовує ООН як майданчик для поширення власної пропаганди. Шоу, яке влаштував Полянський, демонструючи невстановлений БпЛА, – це чергова спроба звинуватити Україну в тому, що вона нібито «атакує ЗАЕС» і «загрожує ядерній катастрофі».

Постпред України при ООН Сергій Кислиця відреагував на цю незграбну провокацію, висміяв її та назвав Полянського «координатором-резидентом російської розвідки». Сама ж Росія використовує ЗАЕС як засіб ядерного шантажу та ставить під загрозу ядерну катастрофу Україну та світ, зокрема, внаслідок втручання окупантів у роботу станції та розміщення своїх солдатів та військової техніки на її території. Крім того, Росія ігнорує резолюцію ООН щодо ЗАЕС, ухвалену 11 липня”, – повідомили у Центрі.




Схожі новини: