95 наших захисників повернулося в Україну з російського полону.

Переглядів: 340

17 липня 2024 15:34

95 наших захисників повернулося в Україну з російського полону. фото
95 наших захисників повернулося в Україну з російського полону.

 Серед звільнених з полону – 49 воїнів ЗСУ, включаючи учасника "повітряного мосту", який добровільно полетів на гвинтокрилі до "Азовсталі" для допомоги заблокованим підрозділам, та двох представників Повітряних сил. Також звільнено 21 нацгвардійця, 10 військових моряків, семеро бійців Сил територіальної оборони, п'ятьох прикордонників, двох представників Державної спеціальної служби транспорту та одного оборонця з добровольчого формування територіальної громади.

 Цього разу всі звільнені – чоловіки: 88 рядових і сержантів, семеро офіцерів, – повідомив Координаційний штаб.

 Серед тих, хто отримав свободу, 23 захищали Маріуполь (13 з них обороняли "Азовсталь"), 41 воював на донецькому напрямку, дев'ятеро – на луганському та запорізькому, троє – на херсонському і харківському. Один зі звільнених моряків під час вторгнення перебував у Київській області і одразу приєднався до оборони свого селища у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги місцевій громаді потрапив у полон до російських військових.

 Багато українських бійців, які повертаються, страждають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, що потребують тривалого лікування. Більшість з них перебувала в полоні з 2022 року. Серед звільнених є оборонець, який вважався зниклим безвісти.

 

 

 

 

 




Схожі новини: