В Запоріжжі вимкнули вуличне освітлення

Переглядів: 332

21 липня 2024 14:14

В Запоріжжі вимкнули вуличне освітлення фото
В Запоріжжі вимкнули вуличне освітлення.

 У Запоріжжі з 19 липня 2024 року, припинено ввімкнення вуличного освітлення. Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Це рішення прийнято для економії електроенергії, яку перенаправлять на потреби житлових будинків.

Рішення було ухвалене спільно з представниками Запоріжжяобленерго, Держенергонагляду, профільними департаментами обласної військової адміністрації та керівництвом міста.

Крім того, з наступного понеділка Держенергонагляд планує перевірити, які будинки не відключаються від електроенергії та з яких причин. Також буде обмежено електропостачання об’єктів критичної інфраструктури, які споживають менше 100 кВт і можуть працювати на генераторах. За словами Федорова, це торкнеться адміністративних будівель та об’єктів соціального захисту. Обленерго обіцяє запровадити графік відключень і підключень електроенергії за схемою 4 на 4 години.

Нагадаємо, нещодавно влада Запоріжжя закликала громадян не брати участь у мітингах з приводу відключень електроенергії та не поширювати інформацію про них. Незважаючи на це, вчора жителі міста перекрили рух проспектом Соборним біля площі Фестивальної, протестуючи проти несправедливих і жорстких графіків відключень світла.

Раніше повідомлялося, що уряд розширив перелік об’єктів, де не вимикатимуть світло. До цього списку увійшла територія Запорізької області, що знаходиться в 20-кілометровій зоні від лінії фронту.




Схожі новини: