Хто і як може отримати субсидію на опалювальний сезон в Запоріжжі

Переглядів: 383

31 липня 2024 13:27

Хто і як може отримати субсидію на  опалювальний сезон в Запоріжжі фото
Лілія Єрохова, начальниця відділу контролю нарахування житлових субсидій. Суспільне Запоріжжя

  Вже 27 тисяч домогосподарств у Запорізькій області отримали житлові субсидії на покриття всіх видів опалення. Ті, хто ще не подав відповідну заяву, мають можливість зробити це до початку опалювального сезону.

  Житлову субсидію розраховують індивідуально для кожного домогосподарства, зазначає начальниця відділу контролю нарахування житлових субсидій Лілія Єрохова:

 "Субсидія залежить від складу домогосподарства, послуг, які воно отримує, майнового складу домогосподарства та визначається порядком призначення житлових субсидій."

 
На опалювальний період житлова субсидія буде автоматично перерахована всім, хто вже є її отримувачем, зазначає Лілія Єрохова:

 "Цього року ми провели розрахунок на неопалювальний сезон і визначили право на отримання субсидій на цілий календарний рік, з травня 2024 по квітень 2025. Після отримання всіх запитів, підрахунків та доходів, було видано субсидії для 27 тисяч домогосподарств."

 Ті, хто ще не подав заяву, можуть це зробити до початку опалювального сезону, звернувшись особисто до Пенсійного фонду, через портал ПФУ, сервіс "Дія", поштою або до Центру надання адміністративних послуг.

  "Якщо вони ще не звертались до нас, вони можуть подати заяву. Буде також розраховано на частину неопалювального сезону, навіть якщо буде 0 — все одно, це добре. А далі вже буде автоматичний перерахунок на опалювальний сезон", — зазначила Лілія Єрохова.

 Субсидія призначається на всі види опалення: центральне теплопостачання, електро- і газове опалення, а також для будинків, пошкоджених через війну, де використовуються обігрівачі, зазначає Лілія Єрохова.

 "60% витрат припадає на опалення. Для трикімнатної квартири це може становити 3000—3500 грн. Якщо бабуся одна проживає і має мінімальну пенсію, це дуже корисна субсидія — понад 2000 грн щомісяця."

 Також можна отримати субсидію для придбання твердого палива, додала Лілія Єрохова:

 "Субсидія на тверде паливо видається один раз на рік з урахуванням сукупного доходу за минулий рік. Вона призначається з урахуванням двох тонн на домогосподарство і розраховується як різниця між тим, що може сплатити родина, і обов’язковим відсотком платежу. За перше півріччя 2024 року призначено субсидії на придбання твердого палива для 2749 сімей. Прийом заяв триває."

Причини відмови у наданні субсидії можуть включати:

- Придбання майна вартістю понад 50 тисяч гривень протягом року;
- Наявність двох або більше об’єктів житлової нерухомості;
- Придбання автомобіля, випущеного менш ніж п'ять років тому;
- Наявність двох автомобілів віком до 15 років;
- Відсутність доходу за останній квартал 2023 року та перший квартал 2024 року, самостійне страхування або перебування в Центрі зайнятості;
- Наявність депозиту в розмірі понад сто тисяч гривень.

 

 




Схожі новини: