Майно експрезидента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва передали під державне управління

Переглядів: 579

31 липня 2024 23:41

Майно експрезидента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва передали під державне управління фото

Відповідно до рішення Вищого антикорупційного суду, майно В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка стягнуто в дохід держави.

Серед переданого майна – частки або 100% компаній Богуслаєва: ТОВ “Золота айстра”, ТДВ “Страхова компанія “Мотор-Гарант”, ТОВ “Вінницький авіаційний завод”, ОВ “Вертольоти МСБ”, АТ “Мотор-Банк” та ПрАТ “Азов Трейд-ХХІ”, а також нерухомість і земельні ділянки в Запоріжжі та області.

Частки компаній Кононенка включають ТОВ “Жекон”, ТОВ “Перспектива-високі технології” та ПрАТ “Промзапал”.

Також у дохід держави стягнуто понад 633 млн грн коштів Богуслаєва. Понад 600 млн грн у гривневому еквіваленті передаються у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії, з яких вже перераховано 287,3 млн грн. Голова ФДМУ Віталій Коваль наголосив, що націоналізоване майно має працювати на користь країни.

Фонд здійснить моніторинг активів, включаючи аналіз накладених арештів, інвентаризацію, перереєстрацію за державою тощо. Після цього ФДМУ прийматиме рішення про управління або реалізацію активів.

18 квітня колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до колишнього президента АТ “Мотор Січ” і директора представництва товариства в Москві, російського підприємця, та застосувала до них санкції згідно із Законом України “Про санкції”.




Схожі новини: