В ніч на перше серпня рашисти обстріляли село Біленьке

Переглядів: 400

1 серпня 2024 21:19

В ніч на перше серпня рашисти обстріляли село Біленьке фото
Пошкоджені будинки

У ніч на 1 серпня російська армія здійснила масований артилерійський обстріл села Біленьке в Запорізькій області. Внаслідок цього одна жінка отримала осколкові поранення, також постраждали будинки та інфраструктура.

  Армія РФ вісім разів обстріляла село Біленьке, яке розташоване поблизу Каховського водосховища. Місцева жителька Валентина розповіла, що її будинок був захищений деревами, які взяли на себе основний удар:

 "Основний удар припав на наш будинок. Якби не дерево, не горіх, то все полетіло б на наш дім. Вишня і горіх захистили нас, лише осколки потрапили на будинок."

  Внаслідок обстрілу у Валентини пошкоджений балкон:

  "Скло не полетіло, а балкон постраждав. Ми всі вискочили на вулицю, потім ще були вибухи. Гараж пошкоджений, але машина залишилася цілою. Звісно, дуже перелякалися. Ось "руський мір" прийшов до нас."

 Внаслідок обстрілу уламки снарядів потрапили до квартири, де перебувала Ольга, сусідка Валентини. Жінка отримала осколкові поранення рук. Її мама Тетяна розповіла:

 "Було дуже страшно. Дочка спала з дитиною, а онучка була під вікном. Доньку прооперували, встановили дренаж, зараз вона вдома, проходить перев'язки."

Внаслідок артобстрілу один з уламків потрапив у квартиру, де були рідні Лілії:

 "Уламок пробив стіну, де була дитина, і люстру. В шторі залишився отвір, стіни пошкоджені. Добре, що онучка була у іншої бабусі. Світло було пошкоджене, електрики відновили."

  Внаслідок російського обстрілу в селі Біленьке постраждали багатоквартирні будинки, паркани, лінії електропередач, газо- та водопроводи. Заступниця сільського голови Алла Кришталь повідомила:

 "Всі служби були на місці зранку. Вночі приїжджав міськгаз, працювали електрики. Ми звернулися до благодійних організацій, які привезуть шифер, дошки, щоб допомогти людям. Газ уже відновили, але з електрикою затримка, оскільки пошкоджено багато дротів."

 

 




Схожі новини: