Запорізька міська рада розглядає можливість припинення діяльності комунального підприємства «Муніципальна варта»

Переглядів: 349

10 серпня 2024 21:14

Запорізька міська рада розглядає можливість припинення діяльності комунального підприємства «Муніципальна варта»  фото
Муніципальна варта

  Запорізька міська рада розглядає можливість припинення діяльності комунального підприємства «Муніципальна варта» в кінці року, якщо його робота не покаже достатньої ефективності. Про це повідомила секретар міськради Регіна Харченко під час пресконференції.

  Вона зазначила, що всі комунальні підприємства наразі є дотаційними, включаючи «Муніципальну варту». Якщо до кінця року не буде видно значного результату їх роботи, може постати питання щодо доцільності існування цього підприємства. На створення «Муніципальної варти» минулого року було виділено 10 мільйонів гривень, включаючи витрати на зарплати, транспортні засоби та форму.

  Підприємство отримало ліцензію на надання охоронних послуг, але так і не почало охороняти адміністративні будівлі, як передбачалося. Натомість, «Муніципальна варта» зосереджується на боротьбі зі стихійною торгівлею, курінням у заборонених місцях та слідкує за громадським порядком.

  Харченко також підкреслила, що не хоче, щоб комунальні підприємства виконували соціально важливі функції, які належать до компетенції виконавчих органів влади. Якщо «Муніципальна варта» не доведе свою ефективність, підприємство може бути ліквідовано.




Схожі новини: