Як працюватиме школи з нового навчального року

Переглядів: 434

15 серпня 2024 18:54

Як працюватиме школи з нового навчального року  фото
Діти на уроці в укритті

   69 запорізьких шкіл у новому навчальному році функціонуватим у змішаному та очному режимах. Секретарка міської ради Регіна Харченко зазначила, що ці навчальні заклади мають усі необхідні умови для офлайн-навчання. 

  "Рада оборони надала дозвіл на проведення освітнього процесу. У нас є 108 навчальних закладів, з яких 69 готуються до роботи в очному та змішаному форматах. Від 108 віднімемо 69, отже, залишок — це школи, які зможуть навчати лише дистанційно", — повідомила Регіна Харченко.

 Зокрема, з вересня в змішаному форматі розпочне навчання гімназія №6. Директор Костянтин Липський розповів, що цю форму впровадили ще навесні: діти навчалися тиждень онлайн вдома, тиждень — в шкільному укритті.

 "Учні навчалися паралельно: 1-7 класи вчилися офлайн на першому тижні, а на другому — онлайн. Відповідно, 8-11 класи мали зміну форматів", — зазначив Костянтин Липський.

  У цьому навчальному році кількість учнів, які бажають перейти на змішане навчання, зросла вдвічі. Якщо минулого року таких було 203, то за попереднім опитуванням нині — 430.

  Дитина сказала, що хоче ходити до школи. Це було найважливіше, адже тут друзі та колектив. Звісно, це навантаження лягло на батьків, адже потрібно транспортувати дітей до школи і назад. Вчителям також довелося адаптуватися", — поділилася мати учениці гімназії Вікторія Ковальова.

  Крім того, до гімназії перевелися близько 40 учнів з інших шкіл, більшість з яких є переселенцями з дистанційних закладів, повідомив Костянтин Липський.

 

 




Схожі новини: