У Запоріжжі СБУ викрила чергову "схему" для ухилянтів

Переглядів: 402

19 серпня 2024 16:50

У Запоріжжі СБУ викрила чергову схему для ухилянтів фото
Під час обшуків у помешканнях організаторів і в медичному закладі було вилучено понад 2 мільйони гривень

  Служба безпеки України в Запоріжжі зупинила діяльність злочинної групи, до якої входили співробітники одного з медичних закладів міста.

  Як повідомляє пресслужба СБУ, учасники цієї групи пропонували чоловікам призовного віку послуги з оформлення висновку про непридатність до військової служби. Вони безпідставно влаштовували клієнтів на лікування до стаціонару медичного закладу, забезпечуючи отримання "необхідного" діагнозу для подальшого встановлення непридатності до служби.

  Вартість таких "послуг" становила від 3 до 5 тисяч доларів США, залежно від встановлення групи інвалідності та терміновості вирішення питання.

  Організатори схеми знаходили клієнтів через особисті зв'язки та Інтернет.

  Завдяки оперативним діям СБУ вдалося запобігти виїзду за кордон понад 50 ухилянтів.

  Службовці задокументували злочинну діяльність і затримали одного з організаторів під час отримання 1,9 тисяч доларів США від чергового клієнта.

  Під час обшуків у помешканнях організаторів і в медичному закладі було вилучено понад 2 мільйони гривеньа, банківські картки, медичні довідки, копії документів замовників, підроблені бланки висновків ЛКК та чорнові записи.

  Одному з фігурантів пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

  Досудове розслідування триває, і вживаються заходи для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.




Схожі новини: