Рада підтримала законопроєкт про заборону діяльності РПЦ в Україні

Переглядів: 415

20 серпня 2024 21:12

Рада підтримала законопроєкт про заборону діяльності РПЦ в Україні фото
Рада підтримала законопроєкт про заборону діяльності РПЦ в Україні

 Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371, який забороняє діяльність релігійних організацій, підпорядкованих керівним центрам у країні-агресорі. За це рішення проголосували 265 народних депутатів. Закон набуде чинності через 30 днів після опублікування, і громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ.

  Законопроєкт передбачає заборону РПЦ як релігійної організації, припинення діяльності всіх афілійованих з нею структур, а також спрощення переходу громад до української помісної церкви. Після ухвалення закону держава та місцеве самоврядування зможуть розпочати процеси припинення користування державним і комунальним майном релігійними організаціями, які порушуватимуть новий закон.

  Народний депутат Микола Княжицький підкреслив важливість реалізації цього закону на практиці, оскільки раніше урядові структури саботували процес перейменування церков з УПЦ на РПЦ. Він наголосив на необхідності запобігти підігруванню московській церкві з боку влади та завершити процес деколонізації в Україні.




Схожі новини: