Чи збільшуватимуть в Україні пенсійний вік

Переглядів: 382

21 серпня 2024 21:32

Чи збільшуватимуть в Україні пенсійний вік фото

  Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що уряд не планує підвищувати пенсійний вік в Україні. Замість примусу, держава має заохочувати людей залишатися на ринку праці якомога довше.

  Незважаючи на скорочення чисельності працездатного населення, встановлений у 2017 році пенсійний вік вважається оптимальним і не потребує змін. Жолнович підкреслила, що пенсійний вік визначає не стільки вік людини, скільки кількість відпрацьованих років. У будь-якому разі громадяни мають право вийти на пенсію у 65 років, і цей підхід наразі є збалансованим.

  Вона також наголосила на важливості підтримки та оновлення навичок літніх людей, щоб вони могли довше залишатися на ринку праці. Особливу увагу слід приділяти підвищенню їхньої цифрової грамотності, а також створенню умов, щоб люди старшого віку були залучені до роботи і розглядалися роботодавцями як цінний ресурс.

  Нагадаємо, якщо людина має менше 15 років трудового стажу, у 65 років вона отримає соціальну допомогу замість пенсії, яка розраховується на основі прожиткового мінімуму та середнього доходу сім'ї.




Схожі новини: