Опубліковано попередній список допомоги Україні за підсумками "Рамштайну"

Переглядів: 214

7 вересня 2024 08:16

Опубліковано попередній список допомоги Україні за підсумками Рамштайну фото

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 6 вересня стали відомі попередні результати.

Зустріч Контактної групи з питань оборони України відбувається сьогодні на німецькій авіабазі "Рамштайн" з особистою участю Володимира Зеленського. Вже є перші результати.

Зокрема, США виділять новий пакет військової допомоги Україні на 250 мільйонів доларів. За словами міністра оборони Сполучених Штатів Ллойда Остіна, Штати планують посилити підтримку Києва."Це критичний момент. Час важливий, особливо взимку. Ми всі повинні посилити нашу підтримку і швидко. Тому я радий повідомити, що президент Байден сьогодні оголосить про додатковий пакет допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів США. Це збільшить можливості для задоволення потреб України, і забезпечить їх виконання зі швидкістю війни", - заявив він.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що Німеччина передасть Україні 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000. Також разом з іншими партнерами Берлін надасть 77 танків Leopard 1A5 українським військам.

Україні буде передано 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000 на 150 мільйонів євро, з яких шість будуть доставлені цього року, а інші шість - у 2025 році.

Крім того, Німеччина разом з Данією та Нідерландами передаст Україні танки Leopard 1A5.

Канада надасть Україні велику партію двигунів для некерованих авіаційних ракет і 1300 боєголовок до них.




Схожі новини: