США ввели нові санкції проти Ірану через передачу Росії балістичних ракет

Переглядів: 193

10 вересня 2024 21:15

США ввели нові санкції проти Ірану через передачу Росії балістичних ракет   фото
США ввели нові санкції проти Ірану

  10 вересня Міністерство фінансів США оголосило про запровадження нових санкцій проти Ірану через передачу Росії балістичних ракет.  

   До нового санкційного списку США увійшли десять фізичних осіб та шість юридичних осіб з Ірану та Росії, а також чотири судна, за допомогою яких Тегеран постачав Росії зброю, включаючи безпілотники.  

  Крім того, США наклали додаткові санкції на авіакомпанію Iran Air, щоб обмежити її можливості здійснювати міжнародні операції. Держдепартамент США також включив до свого санкційного списку три організації, зокрема і Iran Air, і видав розпорядження про конфіскацію п'яти суден, залучених до передачі іранської зброї Росії.  

  "Іран вирішив посилити свою участь у незаконній війні Росії, і Сполучені Штати разом з нашими союзниками продовжать підтримувати Україну", — заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.  

  Мінфін США додав, що влітку 2024 року російські військові пройшли навчання з використання іранських балістичних ракет, а перша партія цього озброєння була доставлена до Росії на початку вересня.  

  Іран уже постачав Росії ударні безпілотники, але до недавнього часу утримувався від передачі більш потужної зброї, побоюючись жорсткої реакції США та Європи у вигляді санкцій.




Схожі новини: