США вимагають від Зеленського план ударів по РФ перед зняттям обмежень.

Переглядів: 199

11 вересня 2024 21:58

США вимагають від Зеленського план ударів по РФ перед зняттям обмежень. фото
Президент Володимир Зеленський

 Сполучені Штати Америки прагнуть отримати від президента України Володимира Зеленського детальний план ударів по Росії. Вашингтон хоче ознайомитися з цією стратегією перед тим, як дати дозвіл на використання українськими силами американської зброї для ударів по території РФ.

  За даними Bloomberg, під час візиту до Києва державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі планували обговорити з Зеленським та його командою довгострокову стратегію України на найближчий рік. Західні партнери хочуть краще зрозуміти цілі Києва, перш ніж ухвалювати рішення про зняття обмежень.

  Значних змін в обмеженнях цього тижня не очікується. Однак президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Великої Британії Кейр Стармер зустрінуться у Вашингтоні для обговорення цього питання.

  Напередодні зустрічі з Блінкеном та Ламмі, Зеленський заявив, що на Генеральній Асамблеї ООН цього місяця посилить свій заклик до пом'якшення обмежень на поставки зброї.

       План перемоги Зеленського

  Президент Зеленський планує представити свій план перемоги перед Байденом у вересні, а також перед кандидатами в президенти США. Він підкреслив, що цей план покаже, чи готові союзники підтримати перемогу України, або їх мета полягає лише в стримуванні Путіна. Заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк виділив ключові пункти плану, включаючи операцію в Курській області, а також економічні та політичні аспекти.

    Візит Умєрова до США

  Міністр оборони України Рустем Умєров разом з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком зустрілися з представниками адміністрації Байдена, прагнучи переконати США зняти обмеження на удари по Росії. Умєров також заявив, що Україна вже надала список можливих цілей на території РФ.




Схожі новини: