В Запоріжжі СБУ затримала інформатора російського ГРУ

Переглядів: 192

12 вересня 2024 12:39

В  Запоріжжі СБУ затримала інформатора російського ГРУ фото
В Запоріжжі СБУ затримала інформатора російського ГРУ

  В Запоріжжі СБУ затримала інформатора російського ГРУ, який перетворив свою квартиру на «спостережний пункт» за українськими Силами оборони.

  Ним виявився місцевий ІТ-фахівець, який співпрацював з працівником головного управління генштабу збройних сил Росії (ГРУ).

  За інструкціями окупантів, інформатор організував у своїй квартирі спостережний пункт для прихованого моніторингу позицій українських військових. Він придбав тактичний бінокль з високою кратністю, далекомірною сіткою та компасом, щоб спостерігати за позиціями ППО та артилерії, включно з системами HIMARS.

  Зловмисник також відслідковував маршрути військових колон і місця розташування укріплень Сил оборони. Усі зібрані дані передавав російським кураторам через анонімні чати в месенджерах. Окупанти планували використати цю інформацію для завдання нових ракетних і дронових ударів.

  СБУ вчасно виявила зрадника й затримала його. Під час обшуку в нього вилучили оптичне обладнання та мобільний телефон, які використовувалися для передачі даних. 

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі, як повідомили в СБУ.




Схожі новини: