Уряд затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік — прем'єр

Переглядів: 183

13 вересня 2024 21:30

Уряд затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік — премєр фото

  Кабінет Міністрів України схвалив проєкт державного бюджету на 2025 рік, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у п’ятницю, 13 вересня. 

  Згідно з проєктом, очікувані доходи бюджету становитимуть 2 трлн грн, а видатки — 3,6 трлн грн.

  «Основний пріоритет цього бюджету — оборона та безпека країни. Всі внутрішні ресурси будуть спрямовані на ці цілі. Видатки на оборону збільшаться до щонайменше 2,22 трлн грн. Це включає фінансування на українську зброю, техніку та дрони», — зазначив Шмигаль.

  Другим ключовим напрямом є соціальний захист. На соціальні програми планується виділити понад 400 млрд грн, що охоплює індексацію пенсій та виплату субсидій. Охорона здоров’я отримає 211 млрд грн, а на освіту передбачено близько 170 млрд грн.

  Третій пріоритет бюджету — підтримка регіонів та бізнесу. Заплановані дотації та субвенції для місцевих бюджетів, а також пільгове кредитування й гранти для підприємців. Також продовжаться програми гуманітарного розмінування та єОселя.

  «Нововведенням бюджету стане впровадження нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що дозволить зробити капітальні видатки більш прозорими та ефективними. Пріоритетами будуть відновлення, енергетичні проєкти та нова ветеранська політика», — додав Шмигаль.




Схожі новини: