Графіки відключення світла повернуть: про що попередили народ

Переглядів: 87

5 жовтня 2024 10:45

Графіки відключення світла повернуть: про що попередили народ фото

Мешканців та гостей України попередили про відключення.

Очікується, що ситуація з електропостачанням в Україні залишиться стабільною до середини листопада, якщо не відбудеться масштабних атак на енергетичну інфраструктуру.

Проте з початком опалювального сезону чиновники очікують збільшення дефіциту електроенергії, особливо у піковий вечірній годинник. Такою інформацією повідомив Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова.

Омельченко підкреслив, що якщо не буде значних скоординованих ракетних ударів по енергосистемі, у жовтні та більшій частині листопада електропостачання буде відносно стабільним. Він зазначив, що хоча окремі атаки на місцеві об'єкти можуть мати місце, вони навряд чи викличуть суттєві перебої.

Після того, як температура знизиться і розпочнеться опалювальний сезон, очікується різке зростання попиту на електроенергію, що призведе до неминучого дефіциту.

За словами Омельченка, пік попиту буде особливо вираженим між 18:00 та 23:00, коли традиційно спостерігається пік споживання енергії.

Експерт утримався від прогнозування конкретної частоти та тривалості можливих відключень електроенергії, наголосивши, що такі прогнози залежать від різних факторів, включаючи рівень споживання, стан енергетичної інфраструктури та ймовірність подальших атак.

У рамках підготовки до майбутньої зими та очікуваного дефіциту електроенергії державні органи та енергетичні компанії повинні вжити запобіжних заходів.

До них належать обслуговування та ремонт енергетичної інфраструктури, а також ефективне інформування населення про можливі відключення та стратегії скорочення споживання.




Схожі новини: