Ізраїль повинен завдати удару по ядерних об'єктах Ірану, - Трамп

Переглядів: 79

5 жовтня 2024 17:07

Ізраїль повинен завдати удару по ядерних обєктах Ірану, - Трамп фото

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що Ізраїль повинен відреагувати на атаки Ірану, завдавши ударів по його ядерних об'єктах.

Про це повідомляє CNN.

Трамп висловив незгоду з діючим президентом Джо Байденом, який закликав Ізраїль діяти пропорційно і не завдавати ударів по ядерних об'єктах. Він зазначив, що під час прес-конференції Байдена запитали про можливі дії щодо Ірану, на що президент відповів, що Ізраїль не повинен атакувати ядерні об'єкти, поки Іран не вдарить по ним. Трамп підкреслив, що така позиція є помилковою.

"Хіба це не те, по чому ви повинні бити? Я маю на увазі, що це найбільший ризик, який у нас є, - ядерна зброя. Коли йому ставили це питання, відповідь мала бути такою: "Спочатку вдаримо по ядерній зброї, а про решту потурбуємось пізніше", - сказав Трамп.

Також зазначається, що Байден сподівається, що Ізраїль обере виважений підхід, який дозволить захистити своє право на відплату, одночасно уникнувши дій, що можуть призвести до ескалації конфлікту в регіоні. Високопоставлений чиновник Державного департаменту США додав, що Ізраїль не надав запевнень, що питання про удари по іранських ядерних об'єктах не обговорюється.

Нагадаємо, Ізраїль не надавав гарантій адміністрації президента США Джо Байдена, що не буде завдавати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на удари іранськими балістичними ракетами 1 жовтня.




Схожі новини: