Зустріч «Рамштайн» на найвищому рівні 12 жовтня переноситься - уряд Німеччини

Переглядів: 60

9 жовтня 2024 16:09

Зустріч «Рамштайн» на найвищому рівні 12 жовтня переноситься - уряд Німеччини фото

Зустріч у форматі «Рамштайн» та зустріч лідерів Великої Британії, США, Франції, ФРН, яка була запланована 12 жовтня, не відбудеться.

Це підтвердив речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Візит (американського президента) не відбудеться, але разом з цим випадають і всі формати, які були з ним (візитом) пов’язані. Отже, не відбудеться зустріч у Рамштайні на рівні голів держав і урядів, не відбудеться також і зустріч британського прем’єра, французького президента та німецького канцлера, в тому числі й за віртуальної участі американського президента», - сказав Гебештрайт.

При цьому він зазначив, що сторони будуть намагатися в майбутньому знову все організувати, але говорити наразі про строки передчасно.

Гебештрайт додав, що в Берліні не отримували «негативної реакції» або розчарування з Києва щодо порушення планів. Урядовий речник нагадав, що США залишаються найбільшим «донором» України, а Німеччина – другим, тож Україна може далі покладатися на своїх партнерів.

Речник Міноборони ФРН Міхаель Штемпфле своєю чергою заявив, що в Берліні сподіваються, що зустріч формату «Рамштайн», принаймні за участі голів оборонних відомств, пройде ще в жовтні.

В уряді запевнили, що цілком розуміють причини, через які Джо Байден змушений був скасувати свій офіційний візит, який був запланований на 10-13 жовтня.




Схожі новини: