Україна не зможе зібрати повну ескадрилью винищувачів F-16 до кінця цього року

Переглядів: 129

18 жовтня 2024 19:33

Україна не зможе зібрати повну ескадрилью винищувачів F-16 до кінця цього року фото
Винищувач F-16

  Україна, ймовірно, не зможе зібрати повну ескадрилью винищувачів F-16 до кінця цього року. Очікується, що необхідну кількість літаків країна отримає наступного року, приблизно навесні або влітку. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

  За даними видання, Сполучені Штати змінили підхід до підготовки українських пілотів F-16, переорієнтувавшись з досвідчених льотчиків на молодших курсантів. Це рішення може значно відтермінувати момент, коли Україна отримає повну ескадрилью винищувачів, через нестачу пілотів зі знанням англійської. Окремі чиновники також зазначають, що молодші курсанти можуть бути більш сприйнятливими до західного підходу до навчання.

  Навчання українських пілотів проводиться у трьох різних місцях: на базі Морріс в Аризоні, на авіабазі в Данії та в Румунії. За даними WSJ, близько десятка пілотів вже завершили курси, 11 з них літають в Україні. Однак деякі пілоти, які почали навчання в Данії, не змогли його завершити.

  Джерела видання повідомляють, що до весни або літа наступного року Україна навряд чи зможе зібрати повну ескадрилью F-16, що складається з 20 літаків і 40 пілотів. Вісім українських курсантів, які минулого року навчалися в Франції, вже розпочали навчання на F-16 у Румунії, а ще вісім досвідчених пілотів завершують тренування в Аризоні і повернуться в Україну на початку наступного року.

  Україна потребує щонайменше 200 винищувачів F-16, щоб досягти паритету з російськими ВПС. Підготовка нової групи українських пілотів розпочнеться після завершення мовних курсів, які є обов’язковими для початку основної підготовки. Також міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен зазначив, що до кінця цього року Україна отримає від Данії ще одну партію F-16.

 

 




Схожі новини: