В укриттях та з заходами безпеки: Запоріжжя приймає «ГогольFest»

Переглядів: 76

19 жовтня 2024 10:43

В укриттях та з заходами безпеки: Запоріжжя приймає «ГогольFest» фото

У Запоріжжі стартував мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «ГогольFest». Його заходи проводяться вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Ми закінчили планування нашої фестивальної діяльності у 2022 році в Запоріжжі, бо 15 лютого ми були тут дивились локації, робили публічну лекцію про проєкт, який мав бути влітку 22 року. Тому це дещо символічно, що ми відновлюємо свою діяльність саме тут», – розповіла програмна директорка фестивалю Анна Басова.

У рамках фестивалю відбудеться показ документальної вистави, присвяченої подіям весни 2022 року у Маріуполі «Місто Марії. Щоденники облоги», виступи представників Культурного десанту, відкриття інсталяції «Дерево пам’яті», яку планують зробити частиною меморіалу загиблим українським військовим тощо.

«Традиційно фестиваль складається з декількох програм. Наразі це театральна, музична, візуальна і дискусійна програма. Це вибір кожного проєкту і артисту, що вони хочуть підтримати саме своїм вибором місто. Тому багато було різних комунікацій і реакцій, але ми вдячні артистам, що приїхали, продовжують адаптовувати свої проєкти, бо локації змінювались кілька разів. Можливо це певною мірою мініпрем’єри нових форматів, які були створені раніше, до Запоріжжя», – додала представниця фестивалю.

Кошти від фестивалю будуть спрямовані у фонд Притули.




Схожі новини: