Після виборів «Грузинська мрія» може обрати нового президента

Переглядів: 106

27 жовтня 2024 11:44

Після виборів «Грузинська мрія» може обрати нового президента фото

Вперше главу держави обиратимуть не громадяни.

Отримавши більшість місць у новому парламенті, «Грузинська мрія» зможе обрати нового президента, повідомляє Ехо Кавказу.

Вибори відбудуться упродовж 45 днів після проведення першого засідання новообраного парламенту. Главу держави вперше оберуть не громадяни, а 300 членів виборчої колегії – депутати парламенту, члени найвищих представницьких органів Абхазької та Аджарської автономних республік, а також органів місцевого самоврядування.

Відповідно до виборчого законодавства Грузії, наступні президентські вибори в країні мають відбутися у 2024 році. Це будуть дев'яті президентські вибори після здобуття Грузією незалежності у 1991 році.

Відповідно до ухваленої у 2017 році Конституції, яка скорочує повноваження президента, попередні вибори стали останніми прямими президентськими виборами.

Президентом може бути обраний громадянин Грузії не молодше 40 років, який прожив у Грузії щонайменше протягом 15 років. Водночас вимога про необхідність проживання в країні протягом останніх трьох років до виборів скасована.




Схожі новини: