Залежно від клубних успіхів статус Зінченка у збірній може змінитися

Переглядів: 102

Після невдалого Євро-2024 проблема, пов'язана з формою і становищем гравців у їхніх клубах, стає все більш актуальною. На чемпіонаті Європи з футболу багато букмекерів, у тому числі  Boompari, очікували від команди Сергія Реброва яскравішого виступу. І що вийшло в підсумку? Кілька ключових футболістів збірної України підійшли до турніру не в найкращому стані, що пов'язано з травмами, конкуренцією в клубах та іншими зовнішніми факторами. Особливо гостро це питання стоїть перед Олександром Зінченком.

Олександр Зінченко зіткнувся із серйозною конкуренцією в лондонському «Арсеналі», що помітно позначилося на його ігрових кондиціях у 2024 році. Ситуація для Зінченка стає все більш невизначеною. «Арсенал» активно цікавиться Ріккардо Калафьорі, за якого готовий заплатити 50 мільйонів євро. Калафьорі, який раніше грав на позиції лівого захисника в «Болоньї» під керівництвом Тіаго Мотти, розглядається як потенційний універсальний центрбек для гібридної ролі на лівому фланзі.

Основна пара центральних захисників Габріель-Саліба поки не викликає питань, що ще більше ускладнює становище Зінченка. Якщо Зінченко залишиться в «Арсеналі» і не поверне собі місце в основному складі, це неминуче позначиться на його статусі в збірній України. Історія показує, що саме через подібні проблеми він не зміг стати ключовою фігурою в стикових матчах відбору на Євро і у вирішальному матчі проти Бельгії в Німеччині, де його залишили на лавці запасних.