Українські зірки кіберспорту

Переглядів: 319

Нещодавно  українські кіберспортсмени  стали  справжніми міжнародними суперзірками. Вони відомі своїми успіхами  в таких популярних іграх, як Dota 2, League of Legends та StarCraft II. Сьогодні ми детальніше поговоримо про індустрію українського Е-спорту та вітчизняних зірок кіберспорту. 

Що таке Е-спорт?

Електронний спорт — це ігрове змагання у відеоіграх . Гравці з усього світу змагаються один з одним, граючи за команди. Для деяких гравців такі змагання — повноцінна робота, яка приносить гроші. Чому українські гравці настільки успішні у світі Е-спорту?

Українські гравці мають успіх у світі електронного спорту з кількох причин. Одна з них  полягає в тому, що українські команди, як правило, грають агресивніше, ніж команди з інших регіонів. Інша причина  пов’язана з тенденцією українських команд бути більш злагодженими .

Список відомих українських гравців і їх досягнення

  • Українська команда Natus Vincere в на Intel Extreme Masters (IEM) Катовіце 2016 і ІЕМ Окленді 2017 року, обидва рази грала проти данців Logic Gaming (CLG ).

  • Володимир Міненко (Noone). Команда  Віртус. Взяв участь у 123 змаганнях за останні 8 років, виграв 38 подій. Він займав Займав віце-місце у 17 турнірах.

  • Роман Фомінок (Дозвіл). Виступає за команду J.Storm. Він зіграв у 153 заходах, забезпечивши 43 перемоги.

Суперзірка Олександр "S1mple" Костильєв займає перше місце в графіку прибутків CS: GO. Всього за кілька років у цьому змаганні йому вдалося виграти понад 10 чемпіонатів, і його винагорода за гроші становить 820 888 доларів. Це робить молоду суперзірку, яка входить до 70 кращих у світі, заробляючи лише на турнірах та номер 4 в Україні.

Почесні відзнаки, які очолювали таблицю лідерів та заробляли в чартах деяких із найпопулярніших кіберспортивних ігор, включають суперзірку Dota "Dandy" Na'Vi та найвідоміший гвинтівку "Zeus" CS: GO.

Олександр Оленович Костильєв, відомий у ЗМІ як «S1mple»-українська суперзірка, яка зробила бум на кіберспортивній арені Counter-Strike. У віці 23 років молода повстаюча суперзірка зайняла трон як найцінніший гравець серед конкурентів Counter-Strike протягом кількох сезонів. Отримавши багато чемпіонатів, він встановлює нові висоти навичок, досягти яких практично неможливо.

 Топ-5 ігор, в які українці добре грають

  • Counter-Striker

  • Dota 2

  • starcraft 2

  • League of Legends

  • Heroes of the Storm

Майбутнє українського кіберспорту

 Завдяки молодим та талановитим гравцям у українського кіберспорту попереду світле майбутнє.  Такі гравці, як Noon, Resolution,Dendi, XBOCT, Edward та Artstyle за останні кілька років зуміли показати приголомшливі  результати .

Крім того, постійна еволюція індустрії та популярність Е-спорту гарантує існування ь та розвиток українського кіберспорту в майбутньому.