Функціонує в звичайному режимі: для передачі повноважень обласної ради Запорізькій ОДА потрібна постанова Верховної Ради

Переглядів: 214

28 березня 2024 19:15

Функціонує в звичайному режимі: для передачі повноважень обласної ради Запорізькій ОДА потрібна постанова Верховної Ради фото

20 березня Верховна Рада прийняла рішення про передачу повноважень Запорізької обласної ради Запорізькій обласній військовій адміністрації на час воєнного стану та 30 днів після його закінчення.

Але цей процес за тиждень, що минув, так і не розпочався, оскільки немає відповідної постанови Верховної Ради.

Про це сьогодні журналістам розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

- Має бути сформована постанова, підписана і опублікована. Вчора станои на вечір вона не була опублікована, а, отже, не вступила в силу, - зазначив Федоров. - Після публікаціє буде реєстрація в рєєстрі начальника ОВА і лише після того ми зможемо чинити правочини. Сьогодні юридично це ще не сталося.

Зазначу, що після прийняття рішення Верховною Радою голова обласної ради Олена Жук зробила заяву.

«Верховна Рада України ухвалила рішення про передачу повноважень Запорізької обласної ради Запорізькій обласній військовій адміністрації на період дії воєнного стану. Повноваження щодо управління комунальними підприємствами ЗОР, кадрові питання, питання комунальної власності та будівництва тимчасово будуть передані до ЗОВА.

Виконавчий апарат обласної ради залишається працювати. Я впевнена, що професіоналізм та досвід роботи працівників виконавчого апарату будуть корисними у розв'язанні нагальних питань мешканців Запорізької області.

Вкотре хочу подякувати працівникам апарату та свідомим депутатам Запорізької обласної ради, які з 24.02.2022 і по сьогодні залишились поруч та пліч-о-пліч зі мною допомагали усім, хто цього потребував, з розселенням, гуманітарною допомогою, шукав та знаходив можливості роботи з закордонними партнерами та благодійниками, швидко реагував на проблеми та потреби наших людей! Ви - найкращі! Разом ми сила!

Протягом двох років війни ми змогли вистояти – це спільна робота, яка вимагала і вимагає надзвичайних зусиль. Ми й надалі будемо спільно працювати в інтересах жителів Запорізької області.

Після нашої Перемоги повноваження обласної ради будуть здійснюватися згідно з чинним законодавством України. Переможемо!», - говориться у заяві Олени Жук.




Схожі новини: