Удар по телевежі в Харкові не був випадковістю - Повітряні сили

Переглядів: 178

23 квітня 2024 16:00

Удар по телевежі в Харкові не був випадковістю - Повітряні сили фото

Ілля Євлаш припускає, що ворог міг вдарити по телевежі керованою авіаційною ракетою, але експерти ще мають це підтвердити.

Ракетний удар 22 квітня ворога по телевежі в Харкові не був випадковим. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі інформаційного телемарафону Єдині новини.

"Я не думаю, що так випадково могло трапитися. Вдарили по вежі, ще й у саму середину. Наймовірніше, ворог мав на меті перебити зв'язок, щоб поширити сигнал своєї російської пропаганди та обмежити мовлення української держави. Ворог намагався влучити", - переконаний посадовець.

За його словами, нині невідомо, чим саме росіяни завдали удару по телевежі в Харкові.

"Тип ракети, якою був завданий удар... встановлюється... Розглядаються різні версії. Зокрема, що це була керована авіаційна ракета. Однак, експерти вже зможуть з точністю сказати, проаналізувавши уламки цієї ракети", - резюмував Євлаш.

Нагадаємо, в понеділок, 22 квітня, російські агресори завдали чергових ударів по Харкову, де було атаковано телевізійну інфраструктуру. У соцмережах з'явилося відео знищення телевежі у Харкові, на якому зафіксовано, як височенна щогла переламується навпіл, після чого верхня частина падає вниз.

Після цього у прокуратурі заявили, що за попередніми даними, росіяни атакували Харків ракетою Х-59.

Джерело: Кореспондент




Схожі новини: