Хоче вчитися на артиста цирку: очільник Мінкульту під час візиту до Запоріжжя відвідав у лікарні гімнастів, які зірвалися з висоти

Переглядів: 165

8 травня 2024 21:30

Хоче вчитися на артиста цирку: очільник Мінкульту під час візиту до Запоріжжя відвідав у лікарні гімнастів, які зірвалися з висоти фото

Під час програми, яка зараз йде у Запорізькому державному цирку, стався нещасний випадок — з висоти впали юні гімнасти  Богдан Стріонов та Поліна Коваль.

Діти знаходяться на лікуванні в обласній дитячій лікарні, де їх відвідав в.о. міністра культури і інформаційної політики Ростислав Карандєєв, який на минулому тижні побував у Запоріжжі з робочим візитом.

Про зустріч з вихованцями циркової студії «Едельвейс» очільник Мінкульту повідомив на власній фейсбук-сторінці.

«Богдан, один з молодих гімнастів, з якими нещодавно трапився нещасний випадок у Запорізькому цирку, не хоче поривати з професією. Більше того, хлопець розповів мені, що планує цьогоріч вступити до Київської академії естрадно-циркового мистецтва.

Історія Богдана Стріонова та Поліни Коваль, вихованців циркової студії «Едельвейс», які під час виконання номеру зірвалися з висоти та отримали травми різного ступеню тяжкості, набула суспільного резонансу. Тож, будучи у Запоріжжі, поспілкувався з керівництвом цирку щодо деталей інциденту та відвідав дітей у лікарні. Привітав їх з прийдешнім Великоднем, подарував солодощі та книжки.

Циркова студія брала участь у програмі за цивільно-правовою угодою. Керівник студії до виступу оформила розписки, у яких батьки не заперечують щодо участі дітей у виставі. Під час виконання номеру хлопець був зі страховою петлею на руці. Коли вона розпустилась, керівник циркової студії це помітила і дала команду опускати артистів. Це суттєво зменшило висоту падіння.

Діти пройшли комплексну діагностику. У дівчини констатували легкий струс мозку, у хлопця - перелом стопи. Наразі вони у стабільному задовільному стані.

Професія циркового артиста - це про самовідданість. За блискучими номерами та майстерними трюками стоїть постійний ризик та роки професійної підготовки. Пишаюся нашими молодими артистами. Впевнений, на них чекає шалений успіх», - написав Ростислав Карандєєв.

Богдан Стріонов є рекордсменом України як «Наймолодший повітряний гімнаст, який виконує трюки вису у волоссі». Богдан був учасником телевізійного шоу «Україна має талант», де отримав 4 “так”, він також брав участь у телешоу «Мисливці за дивами».

У програмах Запорізького державного цирку  Богдан Стріонов в парі з Поліною Коваль почали виступати ще в минулому році.

 




Схожі новини: