Рецепт дня: пиріжки зі шпинатом та яйцями
Просмотров: 1020
4 червня 2023 17:20
Пиріжки зі шпинатом та яйцями стануть незамінною складовою на святковому столі під час Трійці.
Інгредієнти
- Тісто листкове - 500 г
- Шпинат - 400 г
- Яйця – 5 шт.
- Твердий сир – 50 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль, перець - до свого смаку
Приготування
- Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо. Шпинат ретельно миємо, розбираємо на листочки та дрібно нарізаємо.
- На сковороду наливаємо трохи олії та ставимо на середній вогонь. Спочатку трохи обсмажуємо цибулю, потім додаємо шпинат і тушкуємо близько 5-6 хвилин, доки шпинат не стане м'яким. Додаємо сіль та спеції. Потім знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- Яйця відварюємо, чистимо, дрібно ріжемо. На великій тертці натираємо сир. Змішуємо яйця та сир зі шпинатом.
- Розморожене тісто розгортаємо пластом, розрізаємо на прямокутники. Викладаємо начинку на край прямокутника, на другій частині робимо надрізи. Формуємо прямокутні пиріжки, защипуємо краї.
- Викладаємо на деко, змащене маслом. Верх пиріжків змащуємо яєчним жовтком. Ставимо в розігріту до 190-200 градусів духовку і випікаємо 20 хвилин.
Смачного!